Advertisement
HABERLER ABONE OL

Kırsal bankalarda artan borçlar ve ilk kez yapılan tahvil yeniden yapılandırması, Çin’de finansal gerginliğin artması, ülkenin politika yapıcılarını zor durumda bırakıyor.

Şi Cinping’in hükümeti dünyanın en büyük ikinci ekonomisini ahlaki zorlukları ve dikkatsiz harcamaları arttırmadan desteklemekte dengeleme zorluğu ile karşı karşıya.  Yetkililer bugüne kadar sorunları bankları kurtarmakta ve teşvik etmeyi hızlandırmak konusunda isteksizler. Bu durumun da devam etmesi temerrütlerin artmasına ve Çin’de yaşanan yavaşlamanın maliyetinin artmasına sebep oluyor.

Golden Sachs Asya Ekonomi Şefi Andrew Tilton Bloomberg’e verdiği röportajında, politika yapıcılarının ekonomiyi rayında tutmak için gerekenin en azını yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Çin’in karşılaştığı en büyük zorluklar, küçük bankalar ve  devlete ait bölgesel şirketlerin kötüleşmesi ile finansal risklerin Pekin’in desteği gelmezse gittikçe aşağı yönlü artmasına sebep olabilir.

Devlete ait olan Tewoo Group’un bu hafta borçlarının yeniden yapılandırılması şirketin bulunduğu Tianjin’de finansal türbülans endişesi yarattı.