Advertisement
HABERLER ABONE OL

Coca-Cola Co. ürünlerinin Türkiye, Orta Asya ve Ortadoğu için şişelemesini gerçekleştiren Coca-Cola İçecek A.Ş. yeni pazarlara girmeyi planlıyor.

Bloomberg’e röportaj veren şirketin CEO’su Burak Başarır, “Yeni bölgelerle birlikte Franchise’ımızı genişletmeye, çekirdek işlerimizi daha da büyütmeye odaklanıyoruz. Coğrafyamıza yeni ülke veya ülkeler katmayı düşünebiliriz” diye konuştu.

Başarır, şirketin yüzde 20’sine sahip Atlanta merkezli Coca-Cola ile düzenli olarak irtibat kurduklarını belirtirken, olası bir yatırımın muhtemelen mevcut bir şişeleme şirketinin satın alınmasıyla gerçekleştirilebileceğini belirtti.

“Dünyadaki neredeyse her ülkede bir Coca-Cola şişeleme şirketi var” diyen Başarır, “Dolayısıyla ya o ülkedeki şişeleme şirketi ile bir ortaklığınız olacak ya da işlerini kapatmak istiyorlarsa Coca-Cola Co’nun da izniyle o şirketi satın alacaksınız” dedi.

Hisselerinin %50’si Anadolu Efes Biracilik ve Malt Sanayii A.Ş.’e ait olan Coca-Cola İçecek, dünyadaki en büyük sekiz Coca-Cola şişeleme şirketi arasında yer alıyor. Coca-Cola İçecek, gelirlerinin yaklaşık yarısı ile karının üçte ikisini Türkiye’den kazanırken; Azerbaycan, Irak, ürdün, Kazakistan, Pakistan, Suriye, Tacikistan ve Türkmenistan’da da operasyonlara sahip.