Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ted Cruz ve 10 Cumhuriyetçi senatör, Seçiciler Kurulunun 6 Ocak’ta gerçekleştireceği oylamada Seçilmiş Başkan Joe Biden’ın başkanlığına karşı çıkacaklarını duyurdu. Böyle bir hareketin sadece sembolik olduğu ve Biden’ın başkanlığı almasında bir engel oluşturmayacağı düşünülüyor.

Cruz ve diğer senatörler yaptıkları açıklamada, eyalet seçicilerinin oylarını reddedeceklerini belirterek ABD Kongresi’nin bir komisyon kurup acil bir 10 günlük denetim gerçekleştirmesini talep etti.

Senatörler açıklamada, “Denetim süreci tamamlandığında her eyalet komisyonun bulgularını değerlendirmeli ve buna uygun yasal bir süreç başlatarak gerekirse oyların değişimini sağlamalı.” dedi.

Yapılan açıklamada hangi eyaletlerin denetime tabi tutulacağına dair bir şey söylenmezken Demokratlar ve bazı ılımlı Cumhuriyetçiler senatörlerden gelen böyle bir talebin demokratik olmadığını vurguladı.

Iowa Üniversitesi Hukuk Profesörü Derek Muller ise böyle bir denetim için ısrarcı olmanın sadece siyasi bir hamle olduğunu ve seçim sonuçlarını etkilemeyeceğini belirtti.