Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, hisse senetlerindeki rallinin ivme kaybetmesi ve doların rakibi diğer bazı önemli para birimlerinin baskı altında kalması ile birlikte üç haftanın en yüksek seviyesine tırmandı.

Euro dolar karşısında, Pazartesi günü Euro Bölgesi ve ABD'de açıklanan verilerin ayrışmasının yönü bugün de belirlemeye devam etmesi ile birlikte 1.12 seviyesinin altına indi ve sterlin, Brexit konusundaki kilitlenme ile birlikte Asya seansındaki kayıpları besledi.

Okyanusya ülkelerinin paraları, Avustralya Merkez Bankası'nın büyüme risklerine dikkat çekmesinin ardından faiz indirimi beklentilerinin güçlenmesi sonrası G-10 paralarındaki düşüşlere öncülük etti.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paralarına karşı seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi kazancının bir kısmını geri vermeden önce yüzde 0.3 kadar yükseldi.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi, Pazartesi günü 10 baz puan yükseldikten sonra 3 baz puan gerileyerek yüzde 2.47 seviyesine indi.

Euro/Dolar paritesi Salı günü yüzde 0.2 düşerek 1.1190 seviyesine geriledi ve düşüşünü altıncı güne taşıyarak son altı haftanın en uzun kayıp serisini gerçekleştirdi.

Sterlin/dolar paritesi, Pazartesi günü yüzde 0.5 tırmandıktan sonra yüzde 0.6 düşerek 1.3024 seviyelerine kadar geriledi. Parite 1.3060 seviyelerinde sakinleşirken, kısa vadeli işlem yapan hesaplar rallilerin azalmasını istiyor göründüler.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in, Parlamento'nun Pazartesi günü Başbakan'ın planının yerine geçecek tüm Brexit seçeneklerini reddetmesinin ardından, Salı günü kıdemli bakanlarından Brexit'in ayalarca ötelenmesi seçeneğine desteklerini istemesi bekleniyor.

Avustralya doları ABD doları karşısında yüzde 0.7 düşerek 0.7065 seviyesine indi. Avustralya para birimi yüzde 0.2 kadar yükselmesinin ardından, Avustralya Merkez Bankası'nın açıklaması sonrası yönünü tersine çevirdi.