Dolar canlanmak için 'Yellen'i bekliyor
-
Traderlar doları canlandırmak için Yellen'in yapacağı açıklamayı bekliyor (15:00'de güncellendi)
(15:00'de güncellendi)
Yatırımcılar, doları tekrar hareketlendirmek için Fed Başkanı Janet Yellen’in TSİ 21:30’da yapacağı açıklamayı bekliyorlar.
Bloomberg Spot Dolar Endeksi, Haziran ayında yüzde 1.4 geriledi. Yatırımcılar, Fed’in 2006’dan bu yana ilk kez gerçekleştireceği faiz artırımına ilişkin ipuçları bekliyorlar. Vadeli işlem traderları Fed’in Çarşamba günü gösterge faiz oranını sıfıra yakın seviyede tutacağından eminler.
Politika yapıcılar bugün borçlanma maliyetleri için çeyrek dönemlik tahminlerini açıklayacaklar. Yellen TSİ 21:30’da bir basın toplantısı düzenleyecek.
Sydney’deki National Australia Bank Ltd. kıdemli döviz stratejistlerinden Emma Lawson, “Piyasa Fed’in Eylül ayında faiz artırımına gideceği ile ilgili sinyal bekliyor. Piyasada biraz volatilite görülebilir” dedi.
Bloomberg Spot Dolar Endeksi, pek değişiklik göstermedi ve New York saati ile 06:56’da 1,175.98 puana oldu. Endeks 13 Mart’ta 1,222.94 puan ile 2004’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı. Endeks 15 Mayıs’ta 1,149.06 puan ile 4 ayın en düşük seviyesini görmüştü.