Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, dikkatlerin ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerine dönmesiyle kaybını ikinci güne taşıdı.

Müzakerelerde ilerleme kaydedilmesine ilişkin karışık sinyaller gelmesi nedeniyle yatırımcılar dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret görüşmelerine yöneldi.

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı Michael Pillsbury'nin, Başkan'ın gümrük vergilerini artırarak ticaret savaşını tırmandırabileceğini söylediği yönündeki haberin ardından önemli piyasa paralarının çoğu karşısında zayıfladı.

G – 10 paralarının çoğunda hacim düşük kaldı. Yuan, Çin'de borçlanma maliyetlerine ilişkin yeni gösterge olan banka kredileri için bir yıllık referans oranının düşerek likidite endişelerini azaltmasıyla tırmandı.

Tokyo'da Money Partners baş analisti Yoshifumi Takechi, “Dolar ABD – Çin arasındaki üst düzey ticaret görüşmesi öncesindeki temkinli duruş baskısı altında. Belirsizlik alım için bir sebep vermiyor. Yatırımcılar artık bir sonraki teşvik edici unsuru bekliyor.” dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 düşerek haftalık kazancını yüzde 0.1'e çekti. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan azalarak yüzde 1.77 oldu.

Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow Fox Business ile gerçekleştirdiği mülakatta, Ekim'deki üst düzey görüşme öncesi ABD ile Çinli yetkililerin Washington'da bir araya gelecek olması nedeniyle “atmosferde biraz yumuşama” olduğunu söyledi.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.1 düşüşle 107.92'ye geriledi. Parite bir ayın ilk haftalık düşüşüne hazırlanıyor.