Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları, kilit önemdeki yerlerde koronavirüs vakalarının artış hızının azalmasıyla birlikte risk algısının iyileşmesiyle art arda ikinci günde de yükseldi. Dolar G - 10 paralarının tamamı karşısında değer kaybetti.

Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları, petrol vadelilerindeki yükselişi takip ederek, ABD Doları karşısında yüzde 0.5'ten fazla yükseldi. Norveç Kronu da yükseldi. Dünyanın en büyük petrol üreticilerinin fiyat savaşını sonlandırıp arzı düşürecek bir anlaşmaya doğru ilerlemesi yükselişte etkili oldu.

Tokyo'da Shinkin Asset Management baş piyasa analisti Jun Kato, "Risk iştahındaki genel artış ABD Doları'nda geniş çaplı bir düşüşü tetikliyor ve Avustralya Doları gibi riskli paraları destekliyor. Ancak risk ivmesinin süreceğini söylemek için çok erken. Piyasaların virüs enfeksiyonlarında birkaç haftalık istikrarlı düşüş görmesi gerekiyor." dedi.

Avustralya Doları/ABD Doları paritesi yüzde 0.7 yükselişle 0.6129'u gördü. Asya'da bulunan traderlara göre kaldıraçlı fonların uzun pozisyon açması ve var olanları artırması yükselişte etkili oldu. Dolar/yen paritesi New York'ta yüzde 0.6 artıda kapatmasının ardından yüzde 0.3 düşüşle 108.88 seviyesinden işlem gördü.

Doların 10 önemli piyasa parası karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.1 düştü. ABD Hazine tahvillerinin faizi getiri eğrisi boyunca yükseldi. Yükselişe öncülük eden 30 yıllıkların faizi 1 baz puandan fazla artışla yüzde 1.3 oldu.