Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Yen, ABD – Çin ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğine ilişkin sinyallerin etkisiyle önemli paraların tamamı karşısında geriledi.

Traderlar yendeki düşüşle ilgili olarak makro fonların dolar/yen kısa pozisyonlarını azaltması ve Nikkei hisse senedi endeksinin yükselişini işaret ediyor.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ticaret savaşında ateşkese gidilmesinden bu yana ilk kez Çinli yetkililerle telefonda görüştü.

Tokyo'da Ueda Harlow Ltd.'den Toshiya Yamauchi, “Hisse senetlerindeki sıçrama yen satışına neden oluyor.” dedi.

Dolar/yen paritesi TSİ 09:15'te yüzde 0.30 artıda 107.61 seviyesinden işlem gördü. Parite bu hafta yüzde 0.27 ekside bulunuyor.

Dolar, New York Fed'in Başkan Williams'ın konuşmasına yönelik açıklamasının ardından Perşembe günkü kayıplarının bir kısmını geri aldı.

Williams'ın politika yapıcıların olumsuz ekonomik koşullarla karşılaştığında hızlı hareket etmesi gerektiği şeklindeki sözleri gelecek FOMC toplantısında 50 bp faiz indirimi fiyatlamasını artırmıştı. Sonrasında ise New York Fed tarafından yapılan açıklamada Williams'ın konuşmasının gelecek toplantıdaki olası politika adımıyla ilgili olmadığı belirtildi.