Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Fed sözcüsü tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada Başkan John Williams'ın Perşembe günkü konuşmasında bankanın bu ay büyük bir faiz indirimine gidilebileceğini kastetmediği belirtildi.

Williams, New York'taki akademik bir konferansta yaptığı sunumda politika yapıcıların, tarihi düşük seviyedeki faizin yakın zamanda sıfıra inerek büyümeyi teşvik etmek için daha az alan bırakabileceği yönündeki beklentileri dikkate alarak, olası zayıflıklarla daha çabuk yüzleşmesi gerektiği söyledi.

Williams, New York Fed'deki Merkez Bankası Araştırma Birliği yıllık toplantısında “Olumsuz ekonomik koşullarla karşılaştığında hızlı hareket eder ve faizleri indirdiğinizde uzun bir süre düşük tutarsınız.” dedi.

Piyasalar, New York Fed Başkanı'nın konuşmasının ardından Fed'in 30 – 31 Temmuz toplantısında 25 baz puan yerine 50 bp faiz indirimine gitmesine ilişkin fiyatlamayı artırmıştı.

New York Fed sözcüsü, “Bu 20 yıllık bir araştırmaya ilişkin akademik konuşma. Gelecek FOMC toplantısında atılabilecek olası bir politika adımıyla ilgili değil.” dedi.