Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(10.40'ta güncellendi)

Yen, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kovid-19 testinin pozitif olduğunu açıklamasının ardından G - 10 paralarının tamamı karşısında yükseldi. Dolar ve ABD Hazine tahvilleri kazançlarını artırdı.

Trump, yaptığı açıklamada testleri pozitif çıkan kendisi ve eşi Melania Trump'ın "karantina ve tedavi sürecine hemen" başlayacaklarını duyurdu.

Norveç Kronu yen karşısındaki kayıplara öncülük etti. Doların önemli paralar karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.2 yükseldi.

Asya'da bulunan bir tradera göre kaldıraçlı hesaplar söz konusu haberin ardından Avustralya ve Yeni Zelanda dolarlarında mevcut uzun pozisyonlarını kapattılar veya kısa pozisyon açtılar.

Tokyo'da Mizuho Securities Co. baş Döviz stratejisti Kengo Suzuki, "Trump'ın koronavirüs testi sonucu Biden'ın ABD başkanlık seçiminde öne geçeceği spekülasyonunu artırıyor. Yen ve dolarda riskten kaçış yükselişini tetikliyor." dedi.

Dolar, ABD'li müzakerecilerin yeni bir teşvik paketi üzerinde anlaşamamalarının ardından Asya işlemlerinde yükselmişti. Dolar/yen paritesi yüzde 0.6 düşüşle 104.94 ile 23 Eylül'den bu yana en düşük seviyeden işlem gördü. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 2 baz puan düşüşle yüzde 0.66 oldu.

Shinkin Asset Management baş piyasa analisti Jun Kato, yenin dolar karşısında 104'e kadar tırmanabileceğini belirtti.

(10.40'ta güncellendi)