Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

ABD Doları, Perşembe günkü işlemlerde önemli paralar karşısında fazla değişmedi.

Dolar, ABD'de beklentinin altında açıklanan enflasyon verisi Fed tutanaklarının merkez bankasının faiz konusunda tüm yıl boyunca beklemede kalabileceğini işaret etmesinin ardından Çarşamba günü düşüş kaydetmişti.

Doların on önemli piyasa parası karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.2 gerilemesinin ardından fazla değişmedi. Gösterge endeks TSİ 08:53'te yüzde 0.04 artıda 1,192.42 puan oldu. Doların yen karşısındaki iki günlük kaybı yüzde 0.07 seviyesinde bulunuyor. Euro/Dolar paritesi iki günde yüzde 0.18 yükseldi.

ABD'de TÜFE Mart'ta beklentiye paralel artış kaydederken, çekirdek enflasyon beklentiyi karşılayamadı. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre tüketici enflasyonu Mart'ta aylık yüzde 0.4 yıllık yüzde 1.9 oldu. Çekirdek enflasyonun aylık yüzde 0.1 yıllık yüzde 2 ile beklentinin altında kalması Fed'in faiz konusundaki sabırlı duruşunu destekliyor.

Fed tutanakları yetkililerin çoğunun görüşünün faizlerin 2019 yılının kalanında sabit tutulacağı yönünde olduğunu işaret etti. Tutanaklara göre birkaç yetkili, verilere ve gelişmeler bağlı olarak bir sonraki faiz adımının her iki yönde de olabileceği görüşünde.

Sydney'de Rakuten Securities Avustralya COO'su Nick Twidale, “Fed tutanakları öngörülebilir gelecekte güvercin duruşu yeniden onayladı ve bu dolar üzerinde biraz daha baskı oluşturdu.” dedi.