Advertisement

Pandeminin kötüleşmesi ve ABD'de teşvik anlaşmasına varılmasına karşın Brexit ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedilmemesinin risk iştahını azaltmasının ardından dolar önemli piyasa paraları karşısında yükseldi ve hisse senetleri düştü. Ham petrol fiyatları yüzde 3 civarında düşüş kaydetti. Avustralya Doları Sydney'deki yeni kısıtlamalardan dolayı değer kaybetti. ABD Hazine tahvilleri altın ile birlikte yükseldi.

S&P 500 Endeks vadelileri dalgalı seyretti. Asya Pasifik bölgesindeki hisse senedi piyasalarının çoğu geriledi. ABD'de Kongre liderleri kabaca 900 milyar dolarlık bir ABD ekonomisine destek paketi üzerinde anlaştı. Almanya ve Fransa İngiltere'den uçuşları askıya alırken Avrupa hisse vadelileri düşük performans gösterdi.

ABD teşvik yasasının metni hala yazılıyor. Ancak Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell, yasasının Temsilciler Meclisi ve Senato'da geçmesi için gereken iki partili zeminin oluştuğunu belirtti. ABD tarihindeki en büyük ikinci kurtarma paketine ilişkin oylamanın Pazartesi günü yapılması bekleniyor.

Londra'da ve İngiltere'nin güneydoğu kısmında tam karantinaya geçmesiyle birlikte16 milyondan fazla İngiliz evde kalacak. Bazı Avrupalı ülkeler İngiltere'ye seyahat sınırlamaları için adım atıyor. ABD'de Moderna Inc.'in yeni onay alan Kovid-19 aşısı ile aşılamanın Pazartesi günü başlaması bekleniyor.

Tayland hisse piyasalarında en kötü performansı kaydetti. SET Endeksi yüzde 3.7 düştü. Otoriteler artan vakalar nedeniyle kısıtlamaların genişletilebileceği uyarısında bulundu.

Pekin, Washington'ın 60'tan fazla Çin şirketini kara listeye almasının ardından misilleme tehdidinde bulundu.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 13.45'te yüzde 0.1 düştü. Endeks Cuma günü yüzde 0.4 geriledi.
Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.5 azaldı.
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.2 geriledi.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.6 yükseldi.
Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.1 düştü.
Euro Stoxx 50 vadelileri yüzde 1.6 azaldı.

Döviz

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.5 yükseldi.
Yen yüzde 0.1 düşüşle dolar karşısında 103.39 seviyesinden işlem gördü.
Euro/Dolar paritesi yüzde 0.6 düşüşle 1.2190'dan alıcı buldu.
Sterlin yüzde 1.2 düşerek 1.3365'e geriledi.
Offshore yuan yüzde 0.3 düşüşle 6.5375'e indi.
Avustralya Doları yüzde 0.7 düşüşle 75.67 ABD Centi'ne düştü.

Emtia

WTI petrol yüzde 3 değer kaybederek varili 47.65 dolar oldu.
Altın yüzde 0.9 yükselerek onsu 1,898.87 dolara geldi.