Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Hafta başından beri dar bant aralığında dalgalanan Dolar/TL yeni güne hafif artışla 5.46'da başladı. Kur daha sonra 5.47'ye yükselirken, euro 6.20'de, sepet kur 5.83'te işlem görüyor. Gelişen ülke para birimleri de bugün dolar karşısında değer kaybetti.

Bugün yurt içinde Ocak ayı sanayi üretimi verisi açıklandı. Sanayi üretimi aylık bazda % 1 ile beklentinin üzerinde arttı, yıllık bazda ise % 7.3 daraldı, beklenti %8 daralmaydı. Verinin ardından dolar/TL 5.47'deki seyrini sürdürdü.


İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede 31 Mart'taki seçimlere kadar kurda sert bir hareket beklemediklerini ifade etti. Deriner "Seçimlere belki 5.50'ler seviyesinde gireceğiz. Sonrasında faiz indirimlerinin nasıl ve ne hızla olacağını göreceğiz, yurt dışı hareketleri de takip edeceğiz" dedi.  

İki yıllık gösterge tahvilin faizi dün yüzde 18.79'dan kapanmış, Borsa İstanbul 100 Endeksi de yüzde 0,47 artarak 102.196,57 puana yükselmişti. Borsa bugüne de yükselişle başladı.

ABD'de ise işsizlik maaşı başvuruları ve yeni konut satış verileri takip edilecek. İngiltere'de Brexit meselesi de piyasaların gündeminde kalmaya devam edecek. Dün akşamki oylamada "anlaşmasız ayrılık" seçeneğinin parlamento tarafından reddedilmesi sonrası bugün Brexit tarihinin ertelenmesi teklifinin oylanması bekleniyor.