Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar, S400 konusundaki haber akışıyla dün 5.80'den 5.90'a kadar yükseldi. TL, böylece dolar karşısında en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi oldu. Dün 5.87 sınırında günü tamamlayan kur bu sabah da 5.87'de yatay seyretti. Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları sonrası 5.9329'u test etti.

Dün 6.55 - 6.67 bandında dalgalanan euro bu sabah 6.62'den 6.65'e çıkarken sepet kur yatay seyirle 6.25'te işlem görüyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a yazdığı S-400 konusuna ilişkin mektupla ilgili olarak "Her şeyden önce biz bu mektubun üslubunu kabul etmiyoruz. Kimse Türkiye´ye ültimatom veremez...Türkiye aldığı karardan vazgeçmez. S-400'ler Türkiye´ye gelecektir ve konuşlanacaktır" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu bugün de yaptığı açıklamada S400 konusunda hiçbir şekilde geri adım atmayacaklarını belirterek "ABD bize yönelik olumsuz adımlar atarsa, bizim de atacağımız adımlar var." yorumunu yaptı.

BIST 100 endeksi de dün günü % 2'nin üzerinde kayıpla tamamlamasının ardındna yeni günde de düşüşte.. ABD ile S400 konusunda yaşanan gerilimin Türk varlıkları üzerinde baskı yapan en önemli faktör olduğu ifade ediliyor.

Whireland Kıdemli Piyasa Analisti Michael Ingram dün Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede jeopolitik ve ekonomik gelişmeler nedeniyle Türk Lirası’ndaki oynaklığın devam edeceğini söyledi.

İçeride bugün cari işlemler dengesi verisi ve TCMB beklenti anketi takip edilecek. ABD'de ise perakende satış ve sanayi üretim verileri öne çıkıyor.

Gelişen ülke para birimlerinde bu sabah