Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dün kritik 7 seviyesinin altına gevşeyerek 6.97'yi test eden, günü de 6.99'da tamamlayan Dolar/TL bugün de 6.9716'ya kadar geriledi.

Lira dün dolar karşısında yüzde 1'den fazla artışla en çok değer kazanan gelişen ülke para birimi olmuştu.

Yurt içinde bugün cari denge verisi, ABD'de üretici fiyatları verisi izlenecek. Fed Başkanı Jerome Powell'ın Peterson Enstitüsü'ndeki konuşması da küresel piyasaların radarında olacak.

Işık FX bir notunda "Geçtiğimiz hafta tüm zamanların en yüksek seviyelerine gelen kurda, buradan başlayan geri çekilmelerde dün 6.97 seviyeleri test edildi. Yeni güne de kısmen iyimserlikle başlayan kurda, geri çekilmelerin devamında 6.93 seviyesi ilk kritik destek konumunda. Buranın da kırılması durumunda ise 6.89 seviyesi hedeflenebilir. Diğer yandan 7.00 seviyesinin üzerine yeniden çıkılması durumunda ise; 7.03, 7.05 ve 7.09 dirençlerini izlemede olacağız." ifadesine yer verdi.

Ahlatcı Yatırım'dan Yücel Tonguç Erbaş "Kurda swap anlaşması ihtiyacı piyasa tarafından satın alınıyor, bu gerçekleşirse ilk etapta 6.85'lere kadar geri çekilme olabilir. Kurda 7 seviyesinin üzerine geçilmedikçe 6.95'e doğru çekilme olabilir" değerlendirmesini yaptı.