Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Fed'in 25 baz puanlık indirimi sonrası Dolar/TL 5.70 seviyelerindeki hareketini sürdürdü. Lira dün dolar karşısında benzer para birimlerinden daha iyi performans gösterdi.

Kur yeni sabahta en düşük 5.6976, en yüksek 5.7214'ü gördü.

ABD Temsilciler Meclisi'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlar içeren tasarıyı kabul etmesi TL varlıklar üzerinde sınırlı baskıya neden olmuştu. Dolar 5.77'ye kadar yükselmiş, daha sonra 5.70'li seviyelere gerilemişti. Dün BIST 100 Endeksi günü % 1'in üzerinde düşüşle tamamlamıştı.

Merkez Bankası enflasyon raporunu açıkladı. Yıl sonu enflasyon tahmini beklendiği gibi % 12'ye düşürüldü. Açıklama sonrası dolar 5.71 civarındaki hareketini sürdürdü.

Ahlatçı Yatırım kur hareketine dair "Haftanın ortasına geldiğimiz günde ABD'den gelen yaptırım haberleriyle ilgili TL'de önemli bir tepkinin oluşmadığı hatta aşağı yönlü hareketlerin etkili olduğu gözlendi. CDS kredi risk priminde de 355 seviyelerine doğru ciddi bir yükseliş yaşanmadı. Gün boyu FED beklentilerinin de fiyatlamalarda etkili olduğu söylenebilir. Yeni günde ise ABD'den gelecek olası yeni haber akışları yanı sıra FED faiz kararı sonrası TL varlıklarda yön arayışı devam edecek." ifadelerini kullandı.

"5.65 ÖNEMLİ BİR DESTEK NOKTASI"

Işık FX enflasyon raporuna atıfta bulunarak "Bu rapor sonrası TL lehine oluşabilecek hareketlerde 5.65 noktasının önemli bir destek noktası olduğunu düşünmekteyiz. Yukarı tarafta ise 5.7760 noktası önemli bir direnç olarak karşımıza çıkmakta. Öte yandan jeopolitik ve siyasi risklere yönelik gelişmelerde takibimizde kalmaya devam ediyor" değerlendirmesini yaptı.