Advertisement
HABERLER ABONE OL

Türk Lirası, Mart ayında beklentilerle paralel gerçekleşen enflasyon verisiyle yükseldikten sonra geriledi. Dolar/TL kuru gün enflasyon verisiyle 8,22 seviyesine kadar tırmandıktan sonra 8,14 seviyesine geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre Mart'ta tüketici fiyat endeksi yıllık yüzde 16,19 artarken, aylık yüzde 1,08 olarak kaydedildi. Çekirdek enflasyon Mart ayında yıllık yüzde 16,88 olarak gerçekleşti ve 2 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Türkiye'nin risk primi 452 baz puandan işlem görürken, gösterge tahvil faizi de yüzde 19'un altında.

Küresel piyasalarda Paskalya tatili dolayısıyla işlem hacimlerinin düşük seyrettiği günde ABD vadelilerinde ise pozitif seyir izlendi. Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,1 artış kaydederken ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 1,71'den işlem gördü.

Yurtiçi piyasalarda dikkatler enflasyon verisine çevrildi

Bloomberg HT'nin 21 kurumla gerçekleştirdiği enflasyon anketine göre ekonomistlerin Mart ayına ilişkin beklentisi tüketici fiyat endeksinde yıllık artışın yüzde 16,10 artması yönünde oldu.

Ankete katılan kurumlar arasında en düşük beklentiyi paylaşan kurum Mart ayında aylık enflasyonun yüzde 0,8; yıllık enflasyonun ise yüzde 15,90 olarak gerçekleşmesini öngördü. En yüksek beklentiyi paylaşan kurum ise Mart ayında tüketici enflasyonunun aylık bazda yüzde 1,75, yıllık bazda ise yüzde yüzde 16,97 olmasını tahmin etti.