Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Fed/ Musalem: Fiyatları soğutmak için daha fazla faiz artışı gerekebilir

Fed/ Musalem: Fiyatları soğutmak için daha fazla faiz artışı gerekebilir

  • St. Louis Fed Başkanı Alberto Musalem, merkez bankasının enflasyon hedefine ulaşabilmesi için ilave faiz artışlarının gerekebileceğini söyledi.

Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin Türkiye'nin ekonomi platformu Bloomberg HT'yi Google listesine ekleyin
Fed/ Musalem: Fiyatları soğutmak için daha fazla faiz artışı gerekebilir
22 Eylül 2026, 07:57 Güncelleme :

St. Louis Fed Başkanı Alberto Musalem, merkez bankasının enflasyon hedefine ulaşabilmesi için ilave faiz artışlarının gerekebileceğini söyledi.

Musalem, Fed’in bu ay gerçekleştirdiği faiz artışının ardından para politikasının hâlâ ekonomiyi destekliyor olabileceğini belirtti.

Musalem, pazartesi günü Reuters’a verdiği röportajda, “Hem kalıcı talep hem de tekrarlayan arz kaynaklı unsurlar enflasyon risklerinin yüksek kalmasına katkıda bulunmaya devam ediyor. Enflasyon üzerinde daha fazla politika sıkılaştırması yapılmadığı takdirde, 18 ay sonra enflasyonun yüzde 2 hedefimizde olmasından ziyade bu seviyenin önemli ölçüde üzerinde olmasının daha olası olduğunu değerlendiriyorum” dedi.

REKLAM

REKLAM

Fed yetkilileri geçen hafta, üç yılı aşkın sürenin ardından ilk kez faiz artırımı yapılması yönünde oybirliğiyle karar verdi ve yıl sonundan önce bir faiz artışı daha beklediklerinin sinyalini verdi.

Fed Başkanı Kevin Warsh, söz konusu adımın para politikasındaki “bir miktar destekleyici duruşu” ortadan kaldırmayı ve enflasyonun yüzde 2’ye dönüşünü hızlandırmayı amaçladığını söyledi.

Bu yıl faiz kararlarında oy hakkı bulunmayan Musalem, faizleri daha erken ve kademeli adımlarla artırmanın, ilerleyen dönemde daha büyük politika hamlelerine başvurmaktan “daha az bozucu” olacağını belirtti.

Musalem ayrıca Fed’in yüzde 3,75 ila yüzde 4 aralığındaki mevcut politika faizinin “destekleyici tarafta” olduğunu söyledi. Bu değerlendirme, mevcut faiz seviyesinin ekonomik büyümeyi yavaşlatmak ve enflasyonu soğutmak için ekonomi üzerinde yeterli sıkılaştırıcı etki yaratmadığına işaret ediyor.