Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 5.93'ü aşarak 2 haftanın en yüksek seviyesine çıkan dolar yeni güne hafif artışla başladı.

Geçen hafta TCMB'nin beklentilerden agresif bir faiz indirimi yapmaması kuru 5.85'in altına gevşetmiş ancak kur daha sonra yeniden yükselişe geçerek haftayı 5.89 civarında tamamlamıştı.

Ünlü Menkul Değerler risk iştahının hafta başına kıyasla azalmasının TL'nin destek bulmasını zorlaştırdığını belirterek "Negatif reel faizin etkilerinin bu tip dönemlerde daha fazla hissedilmesi ise şaşırtıcı olmayacaktır Günlük bazda bakıldığında 5,9270'in üzerinde risklerin yukarı yönlü olduğunu düşünüyoruz. Kurun seyri açısından yarın PPK özetlerinde TCMB'nin vereceği mesajları ve Tüketici Güven Endeksinin ortaya koyacağı tabloyu takip edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Dün 6.54 - 6.58 aralığında seyreden Euro bu sabah 6.58'de, sepet kur 6.26'da işlem görüyor. Dün BIST 100 endeksi % 0,76 değer kazancıyla 123.556,10 puandan günü tamamlayarak rekor tazeledi. Ata Yatırım Direktörü Cem Tözge Borsada benzer seyrin bugün de devam edebileceğini belirtti.
 
Yurt içinde bugün kuru etkileyecek önemli veri akışı bulunmuyor, küresel piyasalarda Çin'de görülen virüs salgını başta Asya piyasaları olmak üzere risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Günün devamında İsviçre’nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu, ABD'de 2. el konut satış verisi takip edilecek.