Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 6.0046'ya kadar gerileyen Dolar/TL yeni günde düşüşünü hızlandırdı. Dolar güne 6.01 seviyelerinde yatay başladı, ardından % 2'nin üzerinde değer kaybederek 5.8712'ye kadar geriledi.

TL varlıklar son 2 günde diğer piyasalardan pozitif ayrıştı. Bugün Lira en fazla değer kazanan gelişen ülke para birimi oldu.

S400 konusundaki gelişmeler ve ABD Başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonda görüşmesinin piyasalardaki iyimserlikte etkili olduğu belirtiliyor.

Dolar önceki gün de S400 haberiyle 14 Mayıs'tan beri ilk kez 5.99 seviyesini test etmişti.

 

Dün 6.70-6.76 bandında dalgalanan euro bu sabah 6.70'den 6.65'e geriledi, sepet kur 6.35'ten 6.31'e indi. BIST 100 Endeksi dün günü % 0.47 artışla 87 bin 186 puanda tamamlamasının ardından bugün % 2'nin üzerinde primli seyrediyor. Türkiye 5 yıllık CDS'leri de bugün 500 baz puanın altına indi.

Atlas Portföy Genel Müdür Yardımcısı Cem Şekerci Bloomberg HT'ye son 5 gündür Türk varlıklarda pozitif ayrışma olduğuna dikkat çekerek "S400'lerin Haziran'a erteleneneceği haberi piyada olumlu karşılandı.

 "İYİLEŞME SÜREBİLİR"

Bir de emeklilik fonlarına getirilen düzenlemelerle tahvil ve hisse sene piyasasına giriş oldu. Türkiye hisse senedi piyasaları pozitif ayrıştı, bu kura da yansıdı. Piyasalarda iyileşme bir miktar daha devam edebilir. Haber akışına da baktığımızda Trump ile Erdoğan'ın görüşmesi gibi haberler piyasayı bayrama girerken moralli tutmaya devam edebilir" değerlendirmesini yaptı.

Bugün içeride TCMB'nin haftalık rezerv verileri takip edilecek. ABD'de ise ilk çeyrek büyüme verisi izlenecek. Büyümenin % 3 olması bekleniyor.

Dolar/TL'de 3 günlük hareket