Bloomberg HT Haberler Dolar/TL 4.05'te seyrediyor, borsa %3'ün üzerinde düştü
HABERLER

Dolar/TL 4.05'te seyrediyor, borsa %3'ün üzerinde düştü

  • Dolar/TL dalgalanıyor, borsa akşam saatlerinde %3'ün üzerinde düştü

Giriş: 30 Nisan 2018, Pazartesi 09:32
Güncelleme: 30 Nisan 2018, Pazartesi 17:43

Merkez Bankası'nın geçen haftaki faiz artışıyla 4.03'lere gerileyen, ancak küresel piyasalardaki satışlarla 4.08'lere yükselen kur yeni haftaya 4.04'te başladı. Kur daha sonra yönünü aşağı çevirerek 4.03'e geriledi.

Dolar önceki hafta da erken seçim kararıyla 4 seviyesine inmiş ancak burada tutunamamıştı. Bugün Euro/TL 4.91'den 4.89'a geriledi. Dolar endeksi ise 91'in üzerinde..

Borsa ise akşam saatlerinde %3'ün üzerinde geriledi.

"DÜŞÜŞÜ REFERANS OLARAK KABUL ETMEK DOĞRU DEĞİL"

Gedik Yatırım'dan Üzeyir Doğan Bloomberg HT'ye "vadeli piyasalarda nisan vadeli sözleşmelerde vadelerin son günü. Bunun da satışlarda etkili olduğunu düşünüyorum. Hem düşük likidite, hem vade sonu olması nedeniyle bugünkü satışları referans olarak kabul etmek çok doğru değil. 106 bin 200 önemli bir destekti, buranın hızlı şekilde kırılmış olması panik ortamı oluşturdu." diye konuştu.

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Merkez Bankası enflasyon tahminini %7.9'dan %8.4'e yükseltti. Çetinkaya "Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave sıkılaştırma yapılabilecektir." dedi. Çetinkaya soru cevap kısmında sadeleşmeye uzak olunmadığını belirterek "sadeleşme yönünde nihai adım önümüzdeki dönemde atılacak" dedi.