Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL bayram tatili nedeniyle yurt içi piyasaların kapalı olduğu günlerde Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimine işaret eden açıklamaları ve dolar endeksindeki düşüşün etkisiyle 5.66 ile 2 ayın en düşük seviyesine geriledi ancak burada kalıcı olamadı.

Kur bayram sonrası ilk işlem günü olan cuma günü % 1'i aşan artışla 5.86'ya kadar yükseldi. BIST 100 Endeksi ise cuma günü % 3.83 artışla 93 bin 809 puanda kapandı. Borsa bugün de yükselişini sürdürdü.

Kur yeni haftaya da % 0.4 artışla 5.85 seviyelerinde başladı, ardından % 1'nin üzerinde düşüşle 5.76'ya kadar çekildi. Euro 6.62'den 6.53'e, sepet kur 6.24'ten 6.15'e geriledi.

PİYASADA BU HAFTA

Haftanın en önemli gündemini içeride Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kararı oluşturuyor. Merkez Bankası'nın faiz oranlarında değişiklik yapıp yapmayacağı ve açıklamaları yakından takip edilecek. Haftanın devamında da cari işlemler dengesi takip edilecek.

Cuma günü sadece 75 bin artan ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası ABD'de enflasyon verileri izlenecek.

"KALICI DÜŞÜŞ İÇİN KOŞULLAR OLUŞMADI"

QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu Bloomberg HT'ye Fed'den faiz indirimi beklentilerinin gelişen ülke para birimleri üzerinde çok etkili olduğunu söyledi.

Kudaloğlu "S400'lerle ilgili somut gelişme olmaması kurdaki çekilmeyi sınırlıyor. 5.85 önemli bir direnç, aşağıda da 5.70 ana destek. Ben kurun 5.75 - 5.92 bandında dalgalı seyretmesini bekliyorum. Kurdaki düşüşün kalıcı olması için gereken koşullar henüz oluşmadı. ABD ile olan S400 gerilimi ve siyasi belirsizlik sonlanmalı ki TL'de daha kalıcı toparlanma görelim" yorumunu yaptı.