Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Küresel risk iştahının düşük olmasıyla son dönemde dar bantta hareket eden dolar, bugün de 5.93 - 5.95 bandında seyrediyor.

Dün 6.54 - 6.56 bandında seyreden euro bu sabah 6.55'te, sepet kur 6.25'te işlem görüyor.

Dün 2 yıllık tahvilin bileşik faizi 0.30 artışla % 10.10 düzeyinde seyrederken BIST 100 Endeksi günü % 1.6 düşüşle tamamladı.   Ekim'den itibaren güçlü yükselişlerin yaşandığı hisse senedi piyasalarının önünde yeni bir hikâyenin bulunmaması ve Çin'de yayılan virüs salgınının satış baskısını artırdığı belirtiliyor.

Yarınki Fed toplantısı ve Perşembe günkü enflasyon raporu toplantısı bu hafta kur açısından önemli olacak. Fed'in faizleri değiştirmesi beklenmezken vereceği mesajlar doların hareketinde etkili olabilir.

Ünlü Menkul Değerler "Yaklaşık bir haftadır ağırlıklı olarak 5,90-5,95 bandında işlem gören kurda yarınki Fed toplantısı ve Enflasyon Raporu’nda verilecek mesajlarla kısa vadeli görünümün biraz daha netleştireceğini düşünüyoruz. Teknik açıdan ise 5,95’in aşılması durumunda ise yukarı yönlü hareket etme eğiliminin güç kazanacağını düşünüyoruz. Böyle bir senaryoda sırasıyla 5,97 ve 6,00 seviyeleri sonraki hedefler haline gelebilir." değerlendirmesini yaptı.