Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Risk iştahı için çok sayıda olumsuz haber manşetine rağmen yatırımcıların güvenli paralara yönelik ilgisi azaldı. Bu olumsuz haberler ve güçlü piyasa pozisyonlanmasından oluşan bileşimin sürmesi ihtimali azalıyor.

ABD ile Çiin arasındaki gerginliğin yükselmesinden dolayı offshore yuanın rekor düşüğe yakın olmasına karşın güvenli varlık olarak kabul edilen yen G - 10 paraları karşısında fazla değişmedi.

Onshore yuan ve ticaret ağırlıklı yen arasındaki ayrışma güçlenerek, yeni bir Soğuk Savaş'ın piyasanın odaklandığı ana unsur olması halinde Japon Yeni için ralli ihtimali artıyor.

Kapanma önlemlerinin gevşetilmesi ve koronavirüs enfeksiyonlarının artış göstermemesiyle birlikte piyasada rehavet sinyalleri var. Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nin Salı günü iki aydan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Pozitif haberlerin etkisiyle euro, Avrupa Birliği (AB) içerisinde ortak borçlanma beklentisiyle dolar karşısında 1.1030 ile 2 Nisan'dan beri en yüksek seviyeyi gördü. Sterlin, AB'nin İngiltere ile Brexit müzakerelerinde bazı konularda geri adım atacağı yönündeki haberin ardından Salı günü dolar karşısında iki haftanın zirvesini gördü.

Her iki risk de henüz çözülmüş değil ve bir düzeltme ihtimali bulunuyor. Küresel çaptaki haberlerin Covid-19, ticaret ve jeopolitik olmak üzere her üç konuda da olumluya dönmesi gerekiyor ya da traderlar pozisyonlarını yeniden değerlendirme durumunda kalabilir.

Güvenli varlıklara dönüş dolar için önemli bir teknik gelişmeyle sonuçlanabilir. Bloomberg'ün dolar endeksi önemli bir trend desteğinin altına geriledi, ancak önemli bir Fibonacci geri dönüş seviyesinin üzerinde bulunuyor. Bu da kısa vadeli taban bulduğunun ve doların dönüş yapabileceğinin sinyalini veriyor.