Bloomberg HT Haberler Dun & Bradstreet: Türkiye’nin genel risk notu yükseltildi
HABERLER

Dun & Bradstreet: Türkiye'nin genel risk notu yükseltildi

  • Dun & Bradstreet, ABD'deki büyümenin yavaşlamasına rağmen, Avrupa ve gelişmekte olan piyasalardaki büyümenin etkisiyle küresel büyümede iyimser beklenti içerisinde olduklarını açıkladı. Raporda Türkiye'nin risk notunun yükseltildiği de belirtildi.

Giriş: 06 Eylül 2024, Cuma 15:46
Güncelleme: 06 Eylül 2024, Cuma 15:48

Türkiye’de faaliyetleri CRIF grubu bünyesinde yürütülen Dun & Bradstreet, “Küresel Ekonomik Görünüm Raporu”nu açıkladı. Dun & Bradstreet’in 2024 yılına ait raporunda, son günlerde artan beklentilerin aksine küresel ekonomide bir resesyon öngörülmüyor.

Türkiye’nin genel risk notu yükseltildi

Dun & Bradstreet, “Küresel Ekonomik Görünüm Raporu”nda ülkelere ilişkin beklentilere de yer veriliyor.

Dun & Bradstreet, kredi ve siyasi ortamların iyileşmesi nedeniyle Türkiye’nin genel risk notunu yükselttiğini paylaştığı raporunda, Türkiye ile ilgili şu bilgilere yer veriliyor;

“Ortodoks para ve maliye politikalarının devam etmesiyle ekonomide olumlu gidişat devam ediyor. Türk Lirası istikrara kavuşuyor, bu da döviz riskinin azalmasına ve bankacılık sisteminin güçlenmesine yol açıyor. Yatırımcıların, istikrarlı lira ve iyileşen beklentileri göz önüne alındığında sermaye piyasasına geri dönmesiyle de piyasa potansiyel risk notunu yükselttik.”

"Bazı ekonomilerde toparlanmayı engelleyen faktörler var"

Dun & Bradstreet tarafından açıklanan “Küresel Ekonomik Görünüm Raporu”nda, bu yıl yüzde 2,5 olarak beklenen küresel GSYİH büyümesinin, 2025 yılında yüzde 2,8’e çıkmasının beklendiği vurgulandı. Raporda, “Riskler daha dengeli hale geliyor gibi görünse de bazı ekonomilerde toparlanmaları engelleyen faktörler de söz konusu” uyarısı yapılıyor.