Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Merkez Bankası'nın dün tahminlerin üzerinde faiz indirimine rağmen düşüşe geçen ve 5.70'in altına gevşeyen kur yeni günde en düşük 5.6534'ü gördü, ardından yeniden 5.70 sınırına dayandı.

Dolar/TL 325 baz puanlık faiz indirimi sonrası dün 5.74'ten 5.67'li seviyelere, euro 6.36'dan 6.26'lara gerilemişti. Euro bu sabah% 0.7 artarak 6.31'e çıkarken sepet kur 6 seviyesinde işlem görüyor. Dün  BIST 100 endeksi günü % 0.5 değer kazancıyla 102.447,26 puandan tamamlamasının ardından bu sabah hafif alıcılı seyrediyor.

Merkez Bankası'nın önden yüklemeli faiz indirimi yapmamasının dün TL'yi desteklediği belirtiliyor.

Ata Portföy Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Gerz Bloomberg HT'ye kurdaki hareketi "piyasada 'acaba Merkez Bankası faizleri olması gerekenden çok daha fazla mı indirir' düşüncesi oluşuyor. Korkulan olmayınca da dolar kuru rahatlıyor" şeklinde açıkladı. Gerz, dün Avrupa Merkez Bankası'nın yeni bir parasal genişleme programı açıklamasının da destekleyici olduğunu belirterek "oradaki basılan para Türkiye'ye bir miktar sıcak para girmesi anlamına geliyor. bu da yurtiçi tabloyu destekleyen bir faktör" diye konuştu.