Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünya Altın Konseyi Araştırma Direktörü Alistair Hewitt altın fiyatlarında son dönemdeki rekor yükselişin sebeplerini Bloomberg HT'de anlattı.

Fiyatların yükselişinde 2 sebebin öne çıktığını belirten Hewitt, "Birincisi finansal piyasalardaki belirsizliğe karşı 'hedge' etmek, ikincisi de koronavirüsün küresel ekonomiye etkisi nedeniyle Merkez Bankalarının faiz indirecek olması ve altın fiyatlarının artacağı beklentisi" değerlendirmesini yaptı.

Hewitt, son dönemde fiyatları yükselten tek gelişmenin koronavirüs olmadığını, fiyatların 18 aydır yükseldiğini ifade ederek "ABD faizleri indirdi, bu da altın fiyatlarını destekledi. Yatırımcılar risklerini yönetmek için altına gidiyorlar. Diğer yandan Merkez Bankaları son 2 yılda büyük altın alımı yaptı, bu da fiyatları destekledi." şeklinde konuştu. Hewitt ellerinde altın olan yatırımcıların riskleri daha iyi yönetebildiğinin de altını çizdi.

Altının ons fiyatı dün 1.689 dolar ile son 7 yılın en yüksek seviyesini test etmişti. Ons altındaki ve dolar kurundaki yükselişle gram altın da birkaç gün üst üste rekor tazeledi. Dün 334 lira ile rekor seviyeye çıan gram altın bugün ise 325 TL'den işlem görüyor. 

Ons altında son bir aylık hareket