Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Boya sektöründe faaliyet gösteren DYO, deniz boyalarında dünyanın önde gelen ismi Hollanda merkezli Transocean ile işbirliğine gitti. Dünyada 'Gülümseyen Yunus' olarak bilinen Transocean’ın ürünlerini 'yerli' olarak İzmir Çiğli’deki tesislerinde üretecek olan DYO, bu işbirliği sayesinde deniz boyaları sektöründe tüm dünyaya yayılacak.

Yerli bir kimlikle

Transocean Coatings Genel Müdürü Kees Zaal’in katıldığı toplantıda konuyla ilgili bilgi veren DYO Boya Fabrikaları Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Serdar Oran, "1959'dan bu yana gemi, açık deniz tesisatı, endüstriyel tesis ve yatlar için zehirli boya, antikorozif ve kaplama geliştiren Transcoean ile DYO’nun işbirliğiyle deniz boyalarında yerli ve milli bir adım atıldı. Uluslararası sertifika ve referanslara sahip deniz boyaları fabrikamızda üretilerek ‘yerli’ bir kimlik taşıyacak" dedi

Payını artıracak

Türkiye'de deniz boyaları pazarının 100 milyon dolar olduğunu belirten Serdar Oran, şöyle konuştu: "Bu pazarda yerli rakip yok. Biz pazardan yüzde 4-5 pay alıyorduk. Hedefimiz ilk 5 yılda payımızı yüzde 15'e çıkarmak. Deniz boyaları pazarında uluslararası onaylar ve bulunabilirlik çok önemli. Zira tekneler denizlerde dolaşırken boyaya ihtiyacı oluyor. Transocean bize uluslararası alana açılma fırsatını sağlıyor."

İlk göz ağrısı

2018'de 1.1 milyar liralık ciroya ulaştıklarını söyleyen Serdar Oran, şunları dile getirdi: "Cironun yüzde 2.5'ini ar-ge yatırımlarına ayırıyoruz. İnşaat boyaları, sanayi boyaları, bobin boyaları, protective boyalar (antikorozif), mobilya, otomotiv ve deniz boyaları alanında faaliyet gösteriyoruz. Deniz boyalarının DYO ve Yaşar Grubu için önemi ise oldukça farklı. 1927'de Yaşar Grubu’nun boya sektörüne ilk adım atışı deniz boyaları ticaretiyle olmuştu."

 

Burak Karagöz