Advertisement

Bloomberg HT'ye Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanlığındaki değişimin piyasalara etkisini değerlendiren East Capital Gelişmekte Olan ve Öncü Piyasalar Yatırım Danışmanı Emre Akçakmak, Borsada hisse bazında hala fırsatlar gördüklerini söyledi.

Akçakmak'ın değerlendirmeleri şöyle:

Geçen sene Kasım’dan sonra yeni bir hikaye olabilir mi acaba diye bir düşünce başlamıştı. Faiz artırımları herkesin beklentileri doğrultusunda olmuştu. Şimdi başkan değişikliğiyle bir takım soru işaretleri oluşmuş oldu.

Belirsizliklerin kalktığı, Amerikan faizlerinin yükseldiği ortamda çok fazla volatilitenin olmadığı, iyi bir ortamdaydık. Hala o iyi ortama gitme şansımız var ama şu an belirsizlikler öne çıkıyor.

Yabancı yatırımcıdan önce Türkiye ayağı var işin. Önce güveni içeride oluşturmamız gerekiyor, dolarizasyon bu konuda önemli. Şimdi gelinen ortamda yüzde 17-19 yabancı yatırımcı için çok fark eden rakamlar değil. Burada kurdaki oynaklık ön plana çıkacak.

Ucuzun ucuzu her zaman vardır ama toptan Türkiye yatırımı olarak algılamasak da hisse bazında önemli fırsatlar gördük ve görücez. Türkiye’ye şimdi yatırım yapmak gerekir demek çok zor ama hisse bazlıa baktığımız zaman böyle zamanlar uzun vadede en güzel yeniden pozisyon yaratma zamanları olabiliyor.

Biz Türkiye’de fonlardaki pozisyonlarımızı azalttık ama bunu perspektife koymak gerekir. Bizim için genel çerçeve riski azaltmak ve daha iyi pozisyon yaratma konusunda o avantajı elde etmek amaçlıydı. Pazartesi de hem borsada hem kurda düşüşler gördük bunun kısa vadede biraz daha devam edeceğini düşünüyoruz.