Bloomberg HT Haberler Erdoğan'dan F16 ve tahıl anlaşması mesajı
HABERLER

Erdoğan'dan F16 ve tahıl anlaşması mesajı

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'nın başkenti Bali'de G20 Zirvesi sonrası medya toplantısında konuştu. Erdoğan Biden ile F16 görüşmelerine dair "Görüşmeler olumlu. Sayın Biden ile yaptığımız görüşmede bu olumlu havayı da hissettim." ifadelerini kullandı. Erdoğan tahıl anlaşmasının genişletilmesine dair de "Görüşmelerimiz sürekli devam ediyor ve şu an itibarıyla devam edeceği kanaatindeyim." dedi.

Giriş: 16 Kasım 2022, Çarşamba 09:08
Güncelleme: 16 Kasım 2022, Çarşamba 13:23

Erdoğan, Endonezya'nın Bali adasında düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin son gününde Bali Uluslararası Konferans Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

"Dünyamız sancılı bir süreçten geçiyor"

G20'nin bu seneki temasının "Birlikte toparlanma, daha güçlü toparlanma" olduğunu aktaran Erdoğan, bu çerçevede sene boyunca bakanlar düzeyinde toplantı ve çok sayıda teknik düzeyde çalışma gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye olarak bu faaliyetlere aktif olarak iştirak ettiklerini, görüşlerini paylaştıklarını, zirve gündemine katkıda bulunduklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Zirve kapsamında küresel, siyasi ve ekonomik görünüme ilişkin son gelişmeleri değerlendirdik. Dünyamız son 3 yıldır salgınla başlayıp sıcak çatışmalar ve bölgesel gerilimlere, özellikle çetrefilleşen sancılı bir süreçten geçiyor. Salgın döneminde alınan katı tedbirlerin tedarik zincirleriyle uluslararası ticaretin işleyişi üzerindeki olumsuz etkilerini halen hissediyoruz. Bilhassa aşırı yükselen enerji, gıda ve ham madde fiyatlarının hiçbir ayrım yapmadan tüm ekonomileri zorladığı görülüyor."