Advertisement

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’in yeni Başbakanı Ulf Kristersson’un kendisinden randevu istediğini söyledi.

Azerbaycan dönüşü uçakta medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Arkadaşlarımıza ‘randevu verin, gelsin’ dedim.” diye konuştu. Türkiye’nin terör örgütleriyle bağlantılı kişilerin iade taleplerini kendisiyle tekrar görüşeceğini anlatan Erdoğan, “Bizim bu noktadaki düşüncemiz değişmedi. Bu tür cezai müeyyidelere çarptırılmış olan bu teröristleri bunların yakalayıp bize vermeleri lazım. Bunlar bize verilmediği sürece parlamento aşamasında bu iş yürümez.” ifadesini kullandı.

Tahıl koridoru anlaşmasına da değinen Erdoğan, “Sevkiyat anlaşmasını uzatma noktasında herhangi bir mâni söz konusu değil. Dün akşam Zelenskiy ile yaptığım görüşmede de Sayın Putin ile yaptığım görüşmede de yine bunu gördüm. Ama bu arada herhangi bir tıkanma olursa aşmamıza mâni bir hal de yok.” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin tarafları bir araya getirip barışın sağlanması konusunda çabalarını sürdüreceğini yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yürütülen F-16 müzakereleri konusunda soru üzerine de sürecin planlandığı şekilde ilerlediğini anlatırken, “Tabii bizim için tek çıkış yolu Amerika değildir. Gerektiğinde aynen S400’lerde olduğu gibi biz Amerika’nın dışında da alternatiflerle görüşüyoruz. Oralardan da bu işin temini yoluna gideriz. Elimizde bu tür alternatifler de var” diye ekledi.