Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da kağıt fabrikası açılış töreninde konuştu. Bin 400 kişinin istihdam edileceği tesisle kağıt ithalatının son bulacağını belirten Erdoğan, 450 milyon dolarlık cari açığın kapanacağını söyledi. Erdoğan "Hükümet olarak yerli-yabancı ayrımına gitmeden, kimseyi ayırmadan, dışlamadan Türk ekonomisine güvenen herkese sahip çıkıyoruz." şeklinde konuştu.

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi,

“Aydın Söke'de faaliyete geçen, 550 milyon dolarlık yatırımı olan bu ilk etapta 800 kişi istihdam edecek. Yüzde 40'ı tamamlanan 2. etap için 440 milyon dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Toplamda 1400 kardeşimiz buradan evine ekmek götürecek.

250 milyon dolarlık kağıt ithalatını sonlandıracak bu tesis 200 milyon dolar da ihracat gerçekleştirecektir. Toplamda 450 milyon dolar cari açığın kapanmasına hizmet edecektir.

Çevreci üretim anlayışıyla üretim yapacak fabrika yeşil dönüşüme de önemli katkılar sunacaktır. Atık kağıttan üretim yapılacaktır. Fabrikamız ilk etabıyla yılda 12 milyon ağacın, ikinci etabıyla birlikte 21 milyon ağacın kesilmesinin önüne geçecektir. İstihdama, ülke ekonomisine ve tabiata çok önemli katkılar sağlayacağını görüyoruz.”

Vatandaşı enflasyona karşı korumaya devam edeceğiz”

Erdoğan daha sonra bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada ise her kesimden vatandaşı enflasyon karşısında korumayı sürdüreceklerini kaydetti.

Erdoğan “Yurt içi piyasalarda panik havası yaratmaya çalıştıkları sırada ortaya çıkan fahiş fiyata karşı önlemimizi aldık. Asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarına, sosyal destek ödemelerine kadar her alanda yaptığımız yüksek artışlarla insanımızı önemli ölçüde rahatlattık. Bundan sonra da her kesimden vatandaşımızı enflasyon karşısında korumayı sürdüreceğiz. Dalgalanmaların durulmaya başlamasıyla Türkiye ekonomi modeli diye adlandırdığımız programımızın kazanımları daha iyi görülmeye başladı..Gerekirse mevcut destekleri daha da artırarak çiftçimizin yanında yer alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Erdoğan bu yıl turizmde 35 milyar dolar olan hedefin yakalanacağını belirtti.