Bloomberg HT Haberler Ergün: Sanayi Strateji Belgesi'ni 2023 hedefleri için önemli bir başlangıç olarak görüyoruz
PİYASALAR

Ergün: Sanayi Strateji Belgesi'ni 2023 hedefleri için önemli bir başlangıç olarak görüyoruz

  • Sanayi Bakanı Ergün, Sanayi Strateji Belgesi'ni Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşma yolunda, önemli bir başlangıç olarak gördüklerini belirtti

Giriş: 05 Ocak 2011, Çarşamba 13:10
Güncelleme: 05 Ocak 2011, Çarşamba 13:10

İSTANBUL (A.A) - 05.01.2011 - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Sanayi Strateji Belgesi'ni Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşma yolunda, önemli bir başlangıç ve araç olarak gördüklerini belirterek, ''Yani bu belgeyi, aslında önümüzdeki kritik 13 yılın yol haritası olarak görüyoruz'' dedi.

Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesinin açıklandığı toplantıda konuşan Ergün, Sanayi Strateji Belgesinde sanayi, ticaret ve hizmet sektörleri bir bütün olarak görüldüğünü, belgenin yatay ve sektörel politika alanları üzerine kurgulandığını belirtti.

Ergün, ''Yatırım ve İş Ortamı'', ''Uluslararası Ticaret ve Yatırımlar'', ''Beceriler ve İnsan Kaynağı'', ''KOBİ'lerin Finansmana Erişimi'', ''Firmaların Teknolojik Gelişimi'', ''Altyapı Sektörleri'', ''Çevre'' ve ''Bölgesel Kalkınma'' olmak üzere, 8 alt başlık altında topladıkları yatay sanayi politika alanlarının, ülkenin rekabet gücünü bir bütün olarak artırmayı hedeflediğini anlattı.

Ergün, Sanayi Strateji Belgesindeki eylemlere ilişkin, şunları kaydetti:

''Birinci yatay politika alanımız 'Yatırım ve İş Ortamını İyileştirmek'tir. Bu kapsamda; Türk Ticaret Kanunu Tasarısını 2011 yılının mart ayına kadar yasalaştırmış olacağız. Bunun ikincil mevzuatını 2012 yılının sonuna kadar tamamlamış olacağız. Girişimciliğin yaygınlaşması için, girişimcilere sağlanan destekler her yıl bir önceki yıla göre artırılacaktır. Kamu hizmetlerinde elektronik ortam daha fazla kullanılacak, bürokrasinin azaltılması amacıyla MERSİS projesi hayata geçirilecektir.