Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bir grup eski Morgan Stanley çalışanı kripto para dünyasındaki girişimlerini unicorn’a dönüştürdü.

2018 yılında kurulan Amber Group, aralarında DMC Ventures ve Tiger Global Management da dahil olmak birçok fondan 100 milyon dolar topladı ve değerlemesini sadece 18 ayda on kat artırarak 1 milyar dolara çıkardı.

Girişim, profesyonel kripto yatırımcıları için tezgah üstü piyasa ürünlerinden türev ürünlere ve yapılandırılmış ürünlere kadar finansal hizmetler geliştiriyor.

Amber hem müşterilerin varlıklarını hem de kendi sermayesini kullanarak Bitcoin ve Ether gibi kripto paralarla işlem yapıyor. Girişim yaklaşık 1,5 milyar dolarlık sermayeyi yönetiyor ve gelirin bu yıl on kat artarak 500 milyon dolara çıkması bekleniyor.

Amber’in kurucularından beşi – Michael Wu, Tıantıan Kullander, Wayne Huo, Tony He ve Luke Li – Morgan Stanley’nin Hong Kong’daki biriminde görev yapmıştı. Altıncı kurucu Thomas Zhu ise alım-satımlarda makinelerin öğrenimi üzerine Bloomberg'de çalışıyordu.

Kurucu grup 2015 yılında 20’li yaşlarındayken Çin hisse senetleri ve endeks vadeli işlemlerinde algoritmik ticaret uygulamak için bir yan proje başlattı ve daha sonra arbitraj fırsatlarını yakalamak için tam zamanlı olarak kriptoya girdi. O zamandan beri Amber’ı Tencent Holdings Ltd. Ve Goldman Sachs Group Inc. gibi yerlerden işe alınan 300 kişilik bir ekibe genişlettiler.

İlk çeyrekte yaklaşık 60 milyon dolar gelir elde eden firma, daha fazla kullanıcı geldikçe sadece Nisan ayında neredeyse aynı gelire ulaştı.