Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in koltuğuna yaslanıp ekonominin büyümeye devam etmesine izin vermesi gerektiğini, zira ekonomide ısınma işaretleri olmadığını kaydetti.

Bostic, Rotary Club of Atlanta'da Pazartesi günü yaptığı konuşmada, "Ekonomi iyi gidiyor," dedi ve "Ekonomiyi teşvik etmeyi ya da yavaşlatmayı gerektirecek fazla bir sebep yok. Aşırı ısınma görmüyoruz. Krater oluşmasını beklemiyoruz "değerlendirmesinde bulundu.

Fed yetkilileri geçen ay gerçekleştirdikleri politika toplantısında, üç ay üst üste faiz indirimine gittikten sonra faizi sabit tutmuş ve para politikasını, başkanlık seçim yılı olan 2020'de beklemede kalarak, sabit tutmayı beklediklerini işaret etmişlerdi.

Bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (OMC) toplantılarında oy kullanma hakkı bulunmayan Bostic, "Benim görüşüm şöyle; geriye yaslanmalı, ekonomiyi kendi haline bırakmalı ve ne yönde olursa olsun bir sonraki hareket için hazır olmalıyız" dedi.

Atlanta Fed Başkanı, "Politika perspektifinden bakıldığında, para politikasını daha daralmacı hale getirmek için çıta oldukça yüksek. Ekonominin işlemesini ve enflasyonun yükselmeye başlayacağı noktaya kadar işlemesini istiyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Fed son yedi yılın büyük bölümünde yüzde 2 olan enflasyon hedefini tutturamadı ve bu hedefin altında kaldı. Fed'in enflasyonu izlediği çekirdek PCE fiyat göstergesi Kasım itibariyle aylık yüzde 1.6 artış gösterdi.