Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Chicago Fed Başkanı Charles Evans Yahoo! Finance'e verdiği mülakatta, ABD ekonomisinin durumuna ve varlık alım programına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Evans, Fed'in toparlanmanın yavaşlaması ve durumun kötüye gitmesi durumunda varlık alımlarını artırabileceğini söyledi.

Evans, "Eğer durum bir şekilde kötüleşirse, eğer toparlanma daha yavaşlarsa, gösterge faizi sıfır seviyesinde tutmaya devam edeceğimizi düşünüyorum, ancak aynı zamanda daha fazla varlık alımı da yapabiliriz ve daha fazla mali destek gelmesini de umut edebiliriz" dedi

Evans, "Tartşmanın şu şekilde olacağını düşünüyorum: Şimdilerde uygulamakta olduğumuz varlık alımlarını nasıl tanımlayacağız? Alımlarının hızını, yatırım yapma biçimimizi değiştirmek için ne gibi durumlar olabilir?" şeklinde görüş bildirdi.

Chicago Fed Başkanı, getiri eğrisi boyunca alım yaptıklarını ve uygun görülürse, alımların daha hedefli olabileceğini sözlerine ekledi.

Evans, "Şimdilerde varlık alım tarafında halen biraz esneklik var ve bu durum bize aynı zamanda, eğer gerek duyulursa, daha fazla genişleme sağlama esnekliği de veriyor. Ancak daha fazla iletişime ihtiyaç var," dedi ve "Öyle ya da böyle, ekonomi şimdiye dek daha dirençli kaldı. Ancak yılın en iyi döneminin geri de kaldığını da söyleyen olabilir. Zira bu dönemde hava ılıktı ve dışarıda daha fazla aktivite vardı" değerlendirmesinde bulundu.

Evans," Hava serinlemeye başlayacak ve aktiviteler kapalı mekanlarda olacak ve virüsün yayılması anlamıda durum daha da kötüleşecek" dedi.