Advertisement
HABERLER ABONE OL

Filipinler ekonomisi dördüncü çeyrekte, hükümetin altyapı harcamalarını artırmasıyla yükselmesine rağmen, büyüme hükümetin 2019 hedefinin altında kalarak 2011’den bub yana en yavaş yıllık büyümesini kaydetti.

Filipinler İstatistik Otoritesi tarafından Manila’da yapılan açıklamaya göre, gayrısafi yurtiçi hasıla, Ekim-Aralık periyodunda yüzde 6.4 artarak üçüncü çeyrek büyümesi olan yüzde 6’yı aştı. Büyüme Bloomberg anketine katılan 23 ekonomistin beklentilerine paralel gerçekleşti.

Toparlanma 2019 yılı için büyümeyi yüzde 5.9 seviyesine taşısa da hükümetin beklentisi olan yüzde 6-6.5’lik seviyenin altında kalındı.

ING Group NV kıdemli ekonomisti Nicholas Mapa, 6 Şubat’ta Merkez Bankası’ndan 25 baz puanlık faiz indirimi beklentilerini koruduklarını bildirerek, “Toparlanmanın ivmesindeki hafifleme, hükümetin 2020 yılı için yüzde 6.6.5 seviyelerindeki yüksek büyüme arzusuyla birleştiğinde, Filipinler ekonomisi yüksek olasılıkla mali politikada ve para politikasında desteğe ihtiyaç duyacak” dedi.