HABERLER
Filo kiralama şirketi Escar'dan halka arz başvurusu
-
Filo kiralama şirketi Escar paylarının yaklaşık yüzde 20'lik bölümünün halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu. Şirketten yapılan açıklamaya göre Escar, 2020 yılını 317,1 milyon TL gelir ve 78,3 milyon TL net kârla kapattı. Şirketin bir önceki yıl toplam gelirleri 301,2 milyon TL ve net kârı ise 26,5 milyon TL olarak gerçekleşmişti
Giriş: 26 Nisan 2021, Pazartesi 14:51
Güncelleme: 26 Nisan 2021, Pazartesi 14:51
Filo kiralama şirketi halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurdu.
Şirket paylarının yaklaşık yüzde 20’sinin halka arzı için çalışmalarını sürdüren Escar, halka arzdan elde edeceği gelirin yüzde 70’ini şirketin büyüme hedeflerine bağlı olarak filosunu geliştirmeyi, kalan kısmı ile de finansal borçları ödeyip işletme sermayesini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Konu ile ilgili olarak Escar’dan yapılan açıklamaya göre şirket 2020 yılını 317,1 milyon TL gelir ve 78,3 milyon TL net kâr ile kapattı. Şirketin bir önceki yıl geliri 301,2 milyon TL ve net kârı ise 26,5 milyon TL olarak gerçekleşmişti.