Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Türk Devletleri arasında fiziki dünya için tasarlanan para transferi sürecini dijital dünyaya taşıyan fintech girişimi Turan, 20 milyon TL tohum yatırım aldı. Yatırım turuna Birleşik Ödeme, Colendi Ventures, APY Ventures, KT Portföy, Tera Portföy, Neo Portföy Türkaz Yatırım Fonu, Re-Pie ve Azerbaycan’ın ilk girişim sermayesi fonu Caucasus Ventures iştirak ederken, şirketin değerlemesi hakkında bilgi verilmedi. Turan, tüm Türk soyluların Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan gibi Türk Devletleri’ne para transferi yapabilecekleri yüzde 100 dijital bir para transferi geçidi oluşturmanın yanı sıra Türk Devletleri’ne özel geliştirdiği ürün ve finansal hizmetlerle yaklaşık 170 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz günlerde Türk Devletleri arasındaki dijital para transferi geçidinde ilk adımı Türkiye ve Azerbaycan arasında atan Turan, Türkiye’den Azerbaycan’daki tüm banka kartlarına 60 saniye içerisinde para transferi yapabilme olanağı sunmaya başladı. Türkiye’de ikamet eden binlerce Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşının yararlanmaya başladığı bu özellik, hizmete girdiği ilk aydan itibaren iki ülke arasında ciddi bir para transferi hacmi de oluşturmaya başladı.

2023'te Özbekistan'da da faaliyet göstermeye başlıyor

Turan’ın tohum yatırım turuyla ilgili konuşan Turan Kurucusu ve CEO’su Özgür Bayraktar:“Başta Türk Devletleri arasında kapsamlı işbirliğini teşvik etmek amacı ile uluslararası bir örgüt olarak kurulan ve bu devletlerimizi gönüllü bir birlik olarak bir araya getiren Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) olmak üzere; ülkemizdeki Türk Devletlerinin, diplomatik temsilcilikleriyle yakın bir işbirliği içinde çalışıyoruz. Bugün duyurduğumuz yeni yatırım turumuz ile 2023 yılında başta Azerbaycan ve Özbekistan olmak üzere bölgedeki varlığımızı açacağımız yeni ofislerle güçlendireceğiz’’ dedi. Turan, Azerbaycan’da uyguladığı yüzde 100 dijital para transferi modelini 2023 yılında Özbekistan için de uygulayarak, Türkiye’de ikamet eden Özbekistan vatandaşlarının da ülkelerine para gönderme sorunlarına çözüm olmayı planlıyor.