Advertisement

İngiltere’de FTSE endeks serilerinde yapılacak değişiklikler 18 Eylül Cuma günkü kapanışın ardından (21 Eylül Pazartesi) geçerli olacak. Söz konusu değişiklikler şu şekilde:

FTSE Gelişen Avrupa Endeks Serileri

Büyük sermayeli şirketler: BIMAS_TI, ASELS_TI, TCELL_TI, ENKAI_TI, orta büyüklükte sermayeli şirketler endeksinden büyük sermayeli şirketler endeksine geçecek.

Orta büyüklükte sermayeli şirketler: TUPRS_TI büyük sermayeli şirketler endeksinden orta büyüklükte sermayeli şirketler endeksine geçecek.

Küçük sermayeli şirketler: ISFIN_TI küçük sermayeli şirketler endeksine eklenecek, HEKTS_TI çok küçük sermayeli şirketler endeksinden küçük sermayeli şirketler endeksine geçecek.

Çok küçük sermayeli şirketler: RTALB_TI, KUTPO_TI, PRKAB_TI, PETUN_TI, ULUUN_TI, DYOBY TI, PEKGY_TI, ANELE_TI, ADESE_TI, YKSLN_TI, ARENA_TI, YUNSA_TI, USAK_TI, ARSAN_TI, KRONT_TI, MSGYO_TI, ORGE_TI, BNTAS_TI, YESIL_TI, IHYAY_TI, KRSTL_TI, OSTIM_TI, YGYO_TI, LKMNH_TI çok küçük sermayeli şirketler endeksine eklenecek. DEVA_TI, ULUSE_TI, KARSN_TI, BANVT_TI, TURSG_TI, NUHCM_TI, ISMEN_TI, HLGYO_TI, ALKIM_TI, GOZDE_TI, BRYAT_TI, VERUS_TI, AKSGY_TI endeksten çıkarılacak.

Bloomberg HT’ye değerlendirmede bulunan bir uzman, söz konusu endeks değişimlerinin sıra dışı olmadığını belirterek, endeksten çıkarmaların çok fazla hisse satılmasından kaynaklı olabileceğini ifade etti.

Majör bir değişiklik olmadığını ve piyasa etkisinin çok minimal olabileceğini ifade eden uzman, bir miktar olumlu etki görülebileceğini, bir üst endekse geçen hisselere yarın bir miktar daha fazla alım gelebileceğini söyledi. Ancak bazı durumlarda tam tersinin de gerçekleşebildiği uyarısında bulundu.