Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tayland bahtı genel seçimler öncesi düşerek kayıplara öncülük etti. Diğer para birimleri de Çin'de beklenendeh düşük gelen sanayi üretim verisiyle düştü.

Singapur'daki Standard Chartered'tan Divya Devesh Borsalardaki düşüşün Asya para birimlerine de baskı yaptığını belirtti. Uzman  zayıf dış talep ve enflasyonda yumuşama nedeniyle yakın vadede yerel para birimlerinde yükselişin sınırlı kalacağını söyledi.

Tayland'da 24 Mart'ta gerçekleşecek seçimler para birimi baht üzerinde baskıya neden oluyor. Baht bugün %0.4 düşüşle dolar karşısında 31.745'ten işlem gördü.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi %0.3 artarak 1,194.74 puan olurken MSCI AC Asya Pasifik Endeksi %0.3 düşüşle 157.73 puana geriledi.

Çin yuanında bir aylık beklenen volatilite yaklaşık 9 ayın en düşük seviyesine geriledi. Güney Kore wonu %0.1 düşerken Endonezya rupisi hafif düştü. Malezya ringiti ise sanayi üretim verisi öncesi yatay seyretti. Filipin pesosu da yatay seyretti. Filipinler'de yabancı yatırımcılar 3. günde de hisse senedi piyasalarından çıkışını sürdürdü.