Advertisement
HABERLER ABONE OL

Goldman Sachs analistleri, Boeing'in bu süreci yönetebilecek likiditeye sahip olduğunu belirtirken, salgın sonrası hava taşımacılığının "eskisi kadar popüler" olacağının altını çizdi. Goldman analisti Noah Poponak'ın şirket tavsiyesini tut'tan al'a çevirdiği belirtildi.

Analistlere göre şirket 2020'nin "derin negatif" etkilerini yönetebilecek nakit akışına sahip.

737 Max jetlerin düşmesini takiben gelen zorluklarla mücadele eden Boeing'in virüs etkisiyle durme noktasına gelen havacılık sektörünün etkilerini absorbe edip edemeyeceği endişe kaynağı olmaya devam ediyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde sektörün sağlıklı devamı için 60 milyar dolarlık federal yardım paketi talebinde bulunmuştu.

Mevcut zor koşullara rağmen Goldman Sachs analistleri havacılık konusunda iyimser tavır sergiliyor. Bankadan gelen değerlendirmede havacılığın uzun vadede büyüme potansiyeli taşıyan bir sektör olduğu, ABD ve AB dışındaki  bir çok ekonomiye henüz nüfuz etmediği belirtildi.  Raporde aynı zamanda "Ani talep şokları sektörde hızlı toparlanmaların öncüsü olmuştur," ifadeleri kullanıldı.

ABD basınında çıkan haberlerde havayolları şirketlerinin tüm yolcu uçuşlarını durdurma planı yaptığı, ancak Beyaz Saray'dan henüz resmi bir onay alınmadığı belirtiliyor.

Yazan: Dilara Sarı