Bloomberg HT Piyasalar Borsa Goldman teknoloji hisselerinde tavsiyesini "nötr"e indirdi
PİYASALAR

Goldman teknoloji hisselerinde tavsiyesini "nötr"e indirdi

  • Goldman Sachs, teknoloji hisselerinde tavsiyesini "nötr"e indirirken, bankacılık ile otomotiv hisselerinde tavsiyelerini "ağırlığı artır"a yükseltti

Giriş: 15 Ekim 2020, Perşembe 14:10
Güncelleme: 15 Ekim 2020, Perşembe 14:10

Goldman Sachs Group Inc. stratejistlerine göre politika ve ekonomik değişimler teknoloji hisselerinin üstün performansına geçici olarak son verecek ve bunun yerine bankacılık ve otomotiv gibi geride kalan hisseleri destekleyecek.

Piyasa liderliğinin ani bir şekilde değişebileceği konusunda uyaran uzmanlar arasına katılan Goldman stratejistlerinin Perşembe günkü notunda, yükselen tahvil faizlerinin, bu yıl en azından bir Kovid-19 aşısının onaylanması beklentisinin ve ABD'de Kasım seçiminde olası bir Mavi Dalga senaryosunun şimdiye kadar pandeminin kazananı olan teknoloji sektörünün kaderini tersine çevirme potansiyeline sahip olduğu belirtildi.

Stratejistler teknoloji hisselerinde tavsiyelerini "nötr"e indirdi ve bankacılık ile otomotiv hisselerinde tavsiyelerini "ağırlığı artır"a yükseltti. Ayrıca gıda, içecek ve tütün ürünleri hisselerinde tavsiyelerini "ağırlığı azalt"a düşürdü.

Goldman'ın notunda "Gelecek birkaç ay içerisinde geçici bir rotasyonu destekleyecek bazı politika ve ekonomik değişiklikler bekliyoruz. Bu rotasyonlar oldukça büyük olabilir. Uzun vadeli trendler hala büyüme ya da büyüme-defansif hisselerden yana." dendi.