Advertisement

Wall Sreet'te, bir süredir hisse senetlerinin görünümüne ilişkin çeşitli görüşler ortaya çıkıyor. Ancak Guggenheim'dan Scott Minerd durumu başka bir seviyeye taşıdı.

Guggenheim CIO'su hafta sonu yaptığı değerlendirmede, koronavirüsün yayılması ve etkisinin ABD ekonomisinde hissedilmesiyle beraber, S&P 500 Endeksi'inin 1,500 puana kadar gerileyebileceğini söyledi. Bu, gösterge endeksin mevcut seviyesinin yüzde 40 altında ve düşüş bekleyenler için bile oldukça dikkat çekici.

Minerd, Pazar günkü raporunda "Bir adım sonrasını görmeliyiz. Piyasalar işsizliğin arttığı, ekonomik büyümenin ve şirket karlarının daraldığı verileri görmeye başlayınca başka bir panik seviyesi olacak." dedi.

JPMorgan Chase & Co. muhtemelen en kötüsünün geride kaldığını ve S&P 500 Endeksi'nin 2,850 puana yükselmesi için potansiyel olduğunu söylemişti. Goldman Sahcs Group Inc. ise gösterge endeksin toparlanmadan önce 2,000 puana kadar çekilebileceğini belirtti.

Minerd bu yılki ekonomik küçülmenin yüzde 10'un oldukça üzerinde olmasını bekliyor. Ayrıca S&P 500 Endeksi'nde 100 dolar civarında hisse başına kar bekliyor. Minerd bunun, geleneksel bir piyasa çarpanına göre değerlendirildiğinde endeks için yaklaşık 1,500 seviyesini işaret ettiğini belirtti. Endeks Cuma günü 2,488.65 puandan kapattı.