Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tahvil fonu yöneticisi Jeffrey Gundlach, ekonomik belirsizliğin yatırımcı iştahını azaltmasıyla S&P 500 Endeksi'nde Mart ayında görülen düşük seviyelerin büyük bir ihtimalle aşılacağını ve hisse senetlerinin muhtemelen uzun bir süre son zirveleri göremeyeceğini söyledi.

DoubleLine Capital CIO'su Gundlach, Salı günü piyasa ve koronavirüs pandemisinin ekonomik etkilerine ilişkin değerlendirmesinde "Bence Nisan ayında yine panik havasını göreceğiz." dedi.

S&P 500 Endeksi Mart'ta yüzde 1.25 düşerek Ekim 2008'den bu yana en kötü aylık performansını kaydetti. Gösterge endeks, rekor uzunluktaki boğa piyasasını sonlandırmış oldu.

ABD'nin muhtemelen on yıldan fazla bir süre önce görülen zirvelerine tırmanamamış Japonya, Avrupa ve gelişen piyasa hisse piyasalarını takip edeceğini belirten tahvil yöneticisi,  "Önceden olduğu yere uzun bir süre geri dönmeyecek, özellikle de reel bazda." dedi.

ABD ekonomisinin eninde sonunda güçleneceğini ve bunun zaman ve fedakarlık istediğini belirten Gundlach, "Daha iyi bir yere varacağız, ancak bu Ocak 2020'ye V şeklinde bir sıçrama olmayacak." şeklinde görüş bildirdi.

Gundlach, büyük merkez bankalarının ABD ekonomisinin gelecek resesyondan hızlı bir şekilde toparlanacağı beklentilerinin fazla iyimser olduğunu söyledi. Mevcut ekonominin "bunalımı" andırdığını söyleyen tahvil yöneticisi, ABD'de ekonomik ve parasal teşvikin muhtemelen 10 trilyon dolara ulaşacağını söyledi.

Gundlach'a göre ABD'de işsizlik oranı yüzde 10'a yükselecek.