Güneydoğulu iş adamları çözüm sürecinden umutlu
-
GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık: Bölgenin turizm, ekonomi ve sosyal faaliyetlerle öne çıkmasını istiyoruz
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, çözüm sürecine yönelik tasarının başarıyla tamamlanmasını istiyor.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık yaptığı açıklamada bölge insanının yıllardır barış ortamını beklediğini söyledi.
Başlatılan sürecin başarılı olacağına inandığını ifade eden Bartık, doğu ve güneydoğunun artık yatırımla anılması gerektiğini dile getirdi.
TBMM'ye sunulan yasa tasarısının önemine değinen Bartık, "Çözüm sürecinin başlatıldığı günden beri bölgeden çatışma haberlerinin olmaması güzel bir gelişme. Bunun devam etmesinden yanayız. Bölgenin turizm, ekonomi ve sosyal faaliyetlerle öne çıkmasını istiyoruz. Süreçten umutlu olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.
Gaziantep'in, bölgenin "parlayan yıldızı" olduğuna dikkati çeken Bartık, diğer bölge illerinin de kendilerini ön plana çıkartacak kapasiteye sahip olduğunu kaydetti.
Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ise terörün sona ermesi için atılan tüm adımlara destek verdiklerini söyledi.