Bloomberght
Bloomberg HT Haberler GYODER/ Yetgin: ÖTV ve KDV indirim süresinin uzaması konut alıcısı için fırsat
HABERLER

GYODER/ Yetgin: ÖTV ve KDV indirim süresinin uzaması konut alıcısı için fırsat

  • GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin: Konut ve tapu vergilerine yönelik indirimlerin yıl sonuna kadar uzatılması, hem konut alıcısı hem sektör için çok önemli bir adım oldu"

Giriş: 22 Mart 2019, Cuma 11:15
Güncelleme: 22 Mart 2019, Cuma 11:15

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, "Konut ve tapu vergilerine yönelik indirimlerin yıl sonuna kadar uzatılması, hem konut alıcısı hem sektör için çok önemli bir adım oldu." ifadesini kullandı.

Yetgin, konutta yüzde 8 KDV ve tapu harçlarında yüzde 3 vergi oranı uygulamasının 31 Aralık'a kadar uzatılmasına ilişkin yazılı açıklamasında, konut ve tapu vergilerine yönelik indirimlerin yıl sonuna kadar uzatılmasının, hem konut alıcısı hem sektör için çok önemli bir adım olduğunu vurguladı.