Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Perakende satışları ve otomotiv üretimindeki hareketlenmenin tahminlerin altında gelen fabrika siparişlerine baskın gelmesi ile ABD hisse senetleri önceki kayıplarını eritirken Dow Jones Endüstri Endeksi'nin temmuzdan beri en yüksek seviyede bulunuyor oluşunu korudu.

Otomotiv üreticilerinin aralık ayı satışlarının tahminleri aşarak sektöre 2008'den beri en iyi yılı yaşattıklarını açıklamalarının ardından Ford Motor Co. (F) hisseleri yüzde 1.5 değer kazandı. Home Depot Inc. (HD), Lowe’s Cos. ve Starbucks Corp. hisseleri ise en az yüzde 1.4 yükseliş kaydetti.  Yahoo! Inc. (YHOO) hisseleri ise şirketin ceo olarak Scott Thompson'ı atamasının ardından yüzde 3.1 değer kaybetti.

Standard & Poor’s 500 önceden yüzde 0.7 değer kaybettikten sonra yüzde 0.1'den az artışla New York'ta yerel saatle  1,277.30 seviyesine geldi. Gösterge endeksi 28 ekim tarihinden beri en yüksek seviyesinde bulunuyor. Dow Jones Endeksi ise 21.04 puan ya da yüzde 0.17 artışla 12,418.40 seviyesinde kaldı.

Oakbrook Investments baş tarderı Giri Cherukuri, “Güne dünkü güçlü yükselmenin ardından bir miktar geri çekilme ile başladık. Fakat olumlu veriler piyasanın kendini toparlamasına yardım etti." açıklamasında bulundu.