Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bugün kreditörleriyle yeniden masaya oturan Yunanistan'ın borç takası görüşmelerinde ilerleme kaydettiğine yönelik haberin üzerine ABD endeks vadelileri sıçradı ve Dow Jones Endeksi'nin Mayıs'tan bu yana gördüğü en yüksek seviyesinden kazançlarını genişleteceğine işaret etti.

İnternet ve posta yoluyla video kiralama hizmeti veren şirket Netflix Inc., dördüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde kâr açıklaması ve kâr marjlarının artacağını öngörmesinin ardından yüzde 18 oranında ralli yaptı. ABD'nin en büyük ikinci kablolu yayın sağlayıcısı Time Warner Cable Inc., beklentinin üzerinde kâr açıklamasıyla yüzde 2.7 değer kazandı.

Mart teslimatlı Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.3 kazançla 1,324 puana çıktı ve önceden yüzde 0.3'i bulan kayıplarını da geri almış oldu. Dow Jones Vadeli kontratları yüzde 0.2 artışla 12,713 puana yükseldi. Dow Jones Endeksi dün 10 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesini kaydetmişti.

Yunanistan'ın borçlarının yapılandırılmasının gerektiğini belirten Londra'daki CMC Markets'ın piyasa analistlerinden Michael Hewson, bunun herkesin arzusu olduğunu, ancak yine de biraz savunmada kalacağını söyledi.

Yunanistan'da Katjimerini gazetesi ülkenin özel sektör kreditörlerinin temsilcilerinin takas edilecek tahviller için yüzde 3.75 faiz önereceğini yazdı. IIF Başkanı Charles Dallara'nın teklifi sunması bekleniyor.