Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fransa Maliye Bakanı François Baroin, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasının Fransa'ya maliyetinin net 50 milyar euroyu bulabileceğini bildirdi.

Baroin, Europe 1 radyosuna yaptığı açıklamada, Fransız finansal kuruluşların, riski absorbe edebileceğini belirterek, Yunanistan'ın bölgeden çımasının Fransa'ya maliyetinin net 50 milyar euroyu bulabileceğini, bu rakamın, banka ve sigorta şirketlerinin portföylerinde bulunan tahvillerden daha fazla olduğunu ifade etti.

Bölge ülkelerinden birinin çıkışının olağanüstü bir yayılma tehlikesi ortaya çıkarabileceğine ilişkin endişelerini dile getiren Baroin, bunun aynı zamanda yatırımcılarda şüphe ve güvensizlik yaratabileceğini, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'ne entegrasyonunun korunması gerektiğini vurguladı.

Yunanistan'ın bölgedeki varlığının, istikrarlı bir hükümet ve taahhütlerini yerine getirmeye bağlı olduğu uyarısında bulunan Baroin, ülkede hükümetin kurulamaması ya da istikrarsızlığın devam etmesi durumunda kuşkusuz bunun daha hassas bir konu olacağının altını çizdi.